Το παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι είναι ένα από τα πιο σημαντικά τρόφιμα της ελληνικής διατροφής με πλούσια διατροφική αξία. Το γιαούρτι παράγεται από 100% φρέσκο πρόβειο γάλα που πήζει με την βοήθεια μαγιάς. Κατά την παραγωγή του γιαουρτιού το ανθόγαλο παραμένει στην κορυφή του με αποτέλεσμα να σχηματίζεται η χαρακτηριστική πέτσα.

Συστατικά: Γάλα πρόβειο πλήρες, Mαγιά γιαουρτιού

Διατροφικά στοιχεία:

ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑανά 100γρ.ανά μερίδα 180γρ.
Ενέργεια424kj/101kcal848kj/202kcal
Πρωτεΐνες5,6g11,2g
Υδατάνθρακες4,8g9,6g
Εκ΄των οποίων σάκχαρα3g6g
Λιπαρά6,6g13,2g
Εκ΄των οποίων κορεσμένα4,18g8,36g
Εδώδιμες Ίνες0g0g
Νάτριο0,047g0,09g