Το παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι είναι ένα από τα πιο σημαντικά τρόφιμα της ελληνικής διατροφής με πλούσια διατροφική αξία. Το γιαούρτι παράγεται από 100% φρέσκο πρόβειο γάλα που πήζει με την βοήθεια μαγιάς. Κατά την παραγωγή του γιαουρτιού το ανθόγαλο παραμένει στην κορυφή του με αποτέλεσμα να σχηματίζεται η χαρακτηριστική πέτσα.
Συστατικά: Γάλα πρόβειο πλήρες, Mαγιά γιαουρτιού
Διατροφικά στοιχεία:
ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ | ανά 100γρ. | ανά μερίδα 180γρ. |
---|---|---|
Ενέργεια | 424kj/101kcal | 848kj/202kcal |
Πρωτεΐνες | 5,6g | 11,2g |
Υδατάνθρακες | 4,8g | 9,6g |
Εκ΄των οποίων σάκχαρα | 3g | 6g |
Λιπαρά | 6,6g | 13,2g |
Εκ΄των οποίων κορεσμένα | 4,18g | 8,36g |
Εδώδιμες Ίνες | 0g | 0g |
Νάτριο | 0,047g | 0,09g |