Το τρώγαμε σαν δεκατιανό όλο το καλοκαίρι όταν είμαστε πιτσιρίκια, τριμμένη ντομάτα με φρέσκο ελαιόλαδο, ρίγανη ή βασιλικό και φέτα. Ακόμα και τώρα μόλις το τρώω μου έρχονται αναμνήσεις από την γειτονία, τα ποδήλατα, το χωριό… Μην μου το πεις μπρουσκέτα όμως η απάντηση μου θα είναι «είχες μπρουσκέτα και στο χωρίο σου; Εμένα ψωμί με ντομάτα το έλεγε η γιαγιά μου»…
Τα υλικά μας (για μία φέτα)
- 1 φέτα ψωμί φρέσκο ή καψαλισμένο
- 1/2 μέτρια ντομάτα ώριμη τριμμένη
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή ή κουταλιά της σούπας φρέσκια (εγώ το κάνω με φρέσκο βασιλικό γιατί έχω κόλλημα, αν βάλετε βασιλικό βάλτε μια κουταλιά της σούπας)
- Λίγο Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Λίγη φέτα τριμμένη
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας εκτός από την φέτα (εγώ τα χτυπάω 3-4 φορές στο multi)
- Στρώνουμε το μείγμα πάνω στην φέτα του ψωμιού και προσθέτουμε την τριμμένη φέτα, προσθέτουμε λίγα φύλλα φρέσκιας ρίγανη ή βασιλικού και λίγο έξτρα ελαιόλαδο.